Previous
Next

Jade - hartje

"Neem me mee op Reis!"

Referentie 840057943403 Categorie Hartjes van edelsteen

Omschrijving

Dit is één van de bekendste steensoorten, en dat komt vooral omdat hij als geluksbrenger wordt gezien! Daarnaast biedt hij goede bescherming als je bijvoorbeeld op reis gaat, dus is het altijd aan te raden om een stukje jade bij je te dragen.

WAT IS HET?
Dit is een stukje Jade dat in de vorm van een hartje is geslepen.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - jade
Doorsnede - ongeveer 3 tot 4 cm
Kleur, vorm en afmeting kan variëren. 

TOELICHTING
Deze steentjes worden in de vorm van een hartje geslepen. Een perfect kleinigheidje voor een lief iemand dus! Het hartje is klein genoeg dat hij mooi in iemands broekzak zou passen, en voelt ook prettig in de hand. Het puntje is niet heel scherp, dus je kan je er niet zomaar aan bezeren.

Het slijpen gebeurt met de hand, en daarom zijn de vormen nooit 100% hetzelfde. Het ene hartje kan iets dikker, dunner, ronder of platter zijn dan een andere. Het kan heel soms ook voorkomen dat er barstjes zichtbaar zijn of dat er een stukje afgebroken lijkt te zijn, maar dit hoort erbij. Het blijft ten slotte een natuurproduct! Vaak ontstaan er barstjes aan de binnenkant van een steentje, maar die kunnen gelukkig geen kwaad en horen erbij.

Jade kan smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De meeste hangers die wij verkopen zijn echt diepgroen.

Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming (net als Onyx of Turkoois).

Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.