Over ons

Tara is een spirituele cadeauwinkel met twee locaties: Amersfoort en Harderwijk. In onze winkels vind je van alles, van wierook tot edelstenen, boeken tot yogamatten, sieraden tot tarotkaarten en nog veel meer. In onze webshop vind je een klein deel van ons assortiment. Niet al onze producten staan daarop, dus als je iets specifieks zoekt wat niet online staat, kan je het beste even contact met ons opnemen.

Ons team

In 2022 bestond de Tara 20 jaar!

De eigenaren van deze winkel zijn Riet, Eelco en Emy Boersma. Riet Eelco zijn in 2002 een klein winkeltje met Boeddhabeelden begonnen. Inmiddels zijn we al meerdere verhuizingen en uitbreidingen verder, verkopen we veel meer (spirituele) producten en bestaat ons team uit 11 mensen. Begin 2024 is dochter Emy ingestapt en is zij mede-eigenaar geworden.

Ons gezellige en enthousiaste team blijft voortdurend groeien, dus het kan zijn dat je af en toe een nieuw gezicht tegenkomt. Kom vooral eens een praatje maken! 

Op dit moment bestaat ons team uit:

Eelco, Riet Emy, Steffi, Liza, Lisette,  Dries, Robine en Monique (en onze stagiaires Lize & Pippa)

Het Tara Team in 2024

Werken bij Tara?

We krijgen vaak de vraag of we nog vacatures hebben. Soms komt er een plekje vrij, en dan zullen we dat natuurlijk duidelijk laten weten via onze website en onze social media. Tussendoor ben je natuurlijk van harte welkom om een open sollicitatie te sturen naar eelco@tara-boeddha.nl 

Stage lopen bij Tara?

Wist je dat Tara een erkend leerbedrijf is? Wij bieden stageplekken aan voor studenten retail of vakman-ondernemer. Voor meer informatie kan je hier kijken. 

Ook voor snuffelstages ben je bij ons van harte welkom. Lijkt het je leuk om eens met ons mee te lopen? Stuur dan een mailtje naar eelco@tara-boeddha.nl

Contact

Als je nog vragen hebt over onze winkel, bijbaantjes, stages of andere zaken, stuur dan gerust een berichtje! Al onze contactgegevens vind je hier.

Over onze producten

Je vindt bij ons allerlei mooie producten van over de hele wereld. Van edelstenen tot wierook, klankschalen tot meditatiekussens, boeken tot bronzen beeldjes.

Echt en eerlijk

Wij doen daarbij onze uiterste best om de echtheid van onze producten te garanderen en om samen te werken met leveranciers die eerlijke handel hoog in het vaandel hebben staan. We zijn bijvoorbeeld altijd eerlijk over de herkomst van bepaalde stenen: Gebrande citrien is anders dan natuurlijke citrien, opaliet is een synthetische 'namaak'-opaal en goudsteen wordt door mensen samengesteld uit jaspis en koperdeeltjes. Van onze andere stenen kunnen we dan ook garanderen dat ze wél 100% echt en natuurlijk zijn. Ook verkopen we alleen verantwoord geoogst palo santo hout, van takjes die op de grond gevonden worden, dus er worden geen bomen voor gekapt. Dit zijn natuurlijk maar voorbeeldjes, maar we vinden het erg belangrijk om hier goed op te letten!

Het inkoopproces

Hoe komen onze productkeuzes eigenlijk tot stand? De inkoop van onze producten wordt door meerdere mensen in ons team gedaan, maar daarbij houden we altijd contact met elkaar om te zorgen dat de producten goed bij onze winkel passen. Het huidige team bestaat uit 9 heel verschillende mensen die allemaal een andere inbreng en ideeën hebben, waardoor we elkaar heel goed aanvullen.

Met sommige van onze leveranciers doen we al 20 jaar zaken, terwijl we andere pas net kennen. We zoeken niet alleen naar mooie producten van hoge kwaliteit, maar vinden een prettige samenwerking met onze leveranciers ook heel belangrijk. Verder kiezen we sommige producten echt op ons gevoel. Van tevoren is het altijd een flinke gok, omdat we nooit precies kunnen weten welke producten goed zullen lopen en welke er jarenlang op de plank blijven liggen.

Yogamatten, meditatiekussens of boeken bestellen we meestal via de websites van groothandels, maar edelstenen, sieraden, klankschalen en beelden willen we soms liever in het echt zien (of horen) voordat we ze uitzoeken. Zo weten we zeker dat we alleen producten kiezen waar we zelf tevreden over zijn. Natuurlijk proberen we ook altijd te letten op kwaliteit, en mocht er toch iets snel stuk gaan dan mag je er altijd mee terugkomen. Kapotte edelsteenhangers lijmen we gratis voor je, en andere producten kunnen gewoon geruild of geretourneerd worden. We vinden het namelijk belangrijk dat je tevreden bent met je aankoop!