Previous
Next

Boeddha's ogen (71)

€ 22,50
Inclusief belasting

"De Blik Vooruit"


Op voorraad
Referentie 855424521974 Categorie Hangers - symbolisch

Omschrijving

De alziende blik van de Boeddha, die je helpt om wijsheid te vergaren, te mediteren en verlichting te bereiken.

WAT IS HET?
Een Zilveren Hangertje in de vorm van de Ogen van Boeddha.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger - zilver
Lengte inclusief oogje - Xmm
Breedte - Xmm
Tara productnummer - 30298

TOELICHTING
Dit hangertje is van echt zilver, dus je kan hem altijd oppoetsen als hij wat donkerder begint te worden. Dan glanst hij binnen no-time weer alsof hij gloednieuw is! Het hangertje staat erg mooi aan een zilveren kettinkje en is ook te combineren met andere hangertjes. Heb je liever een wat stoerdere look? Dan kan je hem bijvoorbeeld aan een leren koordje dragen.

De boeddha staat voor wijsheid en inzicht. De boeddha is iemand die totale verlichting heeft bereikt. Meestal wordt Siddharta Gautama weergegeven, de allereerste persoon die verlichting bereikte en daarmee de eerste boeddha. Meestal wordt hij in een meditatiehouding weergegeven. Dit symboliseert de spirituele groei die mensen boven het lijden van de wereld uit tilt. Soms wordt echter alleen het hoofd van de boeddha weergegeven, wat aangeeft dat het bereiken van verlichting een mentaal proces is.
(Informatie verkregen via Power-Of-Symbols)

De Ogen van Boeddha zijn alziend. De neus heeft de vorm van het cijfer 1 in het Newar (een taal uit Nepal) en de bovenste oogleden zijn half gesloten zodat de iris half te zien is. Dit moet het meditatieve karakter van de Boeddha voorstellen. De wenkbrauwen zijn krullend gebogen en daartussen ligt een druppel die Ajna (het derde oog-chakra) voorstelt en intuïtie aanduidt.
(Informatie verkregen via Power-Of-Symbols)