Previous
Next

Labradoriet (wit) - trommelsteen

€ 8,99
Inclusief belasting

"Ga Overprikkeling Tegen"

Op voorraad
Referentie 149454539809 Categorie Trommelstenen

Omschrijving

De minder bekende variant van een heel geliefd steentje!

WAT IS HET?
Dit is een getrommeld stukje Witte Labradoriet (soms ook Regenboog Maansteen genoemd).

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - labradoriet
Doorsnede - ongeveer 2 tot 3 cm
Kleur, vorm en afmeting kan variëren. 

TOELICHTING
Deze steentjes worden getrommeld, waardoor ze wel glad worden, maar niet allemaal per stuk geslepen hoeven te worden (trommelen kan met een heleboel stenen tegelijk). Omdat de stenen niet individueel geslepen worden, is elk stukje uniek! Sommige zijn wat groter, andere kleiner. Sommige zijn bijna rond, andere langwerpig. Alles is mogelijk! Het kan soms voorkomen dat er soms barstjes zichtbaar zijn of dat er een stukje afgebroken lijkt te zijn, maar dit hoort erbij. Het blijft ten slotte een natuurproduct!

In de winkel krijgen we best vaak de vraag: "Ik raak snel overprikkeld, wat kan ik het beste doen om mezelf daartegen te beschermen?". We merken dat veel mensen met dit probleem worstelen, en zeker mensen die hoogsensitief zijn. Gelukkig is daar de labradoriet, die een beschermende barrière vormt zodat prikkels niet zo hard bij je binnenkomen!

Labradoriet kan kleurloos, grijs, wit en groen zijn met stukken met een hele bijzondere blauwe, groene of goudgele glans. Normaal verkopen wij voornamelijk de donkergrijze variant van de labradoriet, en die heeft vaak een blauwe glans. Deze witte labradoriet is dus best bijzonder, want die zie je niet zo vaak!

Helaas heeft deze variant vaak een minder mooie glans dan onze donkere labradoriet. Dat komt omdat de stukjes die wél glanzen, er vaak al tussenuitgehaald worden en vervolgens in sieraden gebruikt worden. Die glanzende variant wordt vaak Regenboog Maansteen genoemd. De trommelsteentjes zijn dus wat matter en hebben zwartige vlekjes, maar ze zijn op hun eigen manier ook echt prachtig!


Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. Ook als je snel andermans emoties overneemt of overprikkeld raakt, helpt de labradoriet je om bij jezelf te blijven. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.

De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.