Previous
Next

Hanger meditatielotus met rozekwarts (14152)

€ 4,99
Inclusief belasting

"Helemaal Zen"

Op voorraad
Referentie 459274788572 Categorie Hangers - symbolisch

Omschrijving

Deze hanger combineert verschillende inspirerende, spirituele elementen. Maar hij is ook gewoon mooi om te zien!

WAT IS HET?
Dit is een metalen Hanger met een Steentje erin verwerkt.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger - zinklegering
Materiaal oogje - koper
Materiaal achtergrond - rozekwarts
Lengte inclusief oogje - ongeveer 3 cm
Kleur kan soms iets variëren. 

TOELICHTING
De lotusbloem staat symbool voor een nieuw begin, puur- en zuiverheid, en het zelfreinigende vermogen. De lotus groeit uit de modder maar blijft toch blank van kleur, wat voor veel mensen de betekenis draagt dat er altijd mooie dingen kunnen voortkomen uit moeilijke of ‘lelijke’ achtergronden. Dit veelgebruikte symbool belichaamt binnen het boeddhisme het idee dat mensen moeten betrachten net zo te worden als een lotus: De modder is het menselijk bestaan, de zuivere bloem symboliseert verlichting. 

Het menselijke figuurtje in deze hanger, zit in een houding die geassocieerd wordt met meditatie, mindfulness en soms ook yoga. 

Rozekwarts is een roze steen met een glasachtige tot vettige glans. Rozekwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.