Previous
Next

Triqueta (60)

€ 17,50
Inclusief belasting

"Mind, Body, Spirit"

Op voorraad
Referentie 2000000132747 Categorie Hangers - symbolisch

Omschrijving

Wat zijn de drie ingrediënten voor een gelukkig leven? Tja, dat kan natuurlijk eigenlijk van alles zijn... Maar met dit symbool draag je ze allemaal bij je! Elke cultuur heeft namelijk weer zijn eigen betekenis bij de triqueta.

WAT IS HET?
Een Zilveren Hangertje in de vorm van een Triqueta.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger - zilver
Lengte inclusief oogje - 26mm
Breedte - 20mm
Tara productnummer - 35525

TOELICHTING
Dit hangertje is van echt zilver, dus je kan hem altijd oppoetsen als hij wat donkerder begint te worden. Dan glanst hij binnen no-time weer alsof hij gloednieuw is! Het hangertje staat erg mooi aan een zilveren kettinkje en is ook te combineren met andere hangertjes. Heb je liever een wat stoerdere look? Dan kan je hem bijvoorbeeld aan een leren koordje dragen.

De Triqueta is een oud Keltisch symbool, ook bekend als de Triniteits-knoop of de knoop van de drie-eenheid. Er zijn veel verschillende betekenissen aan dit symbool te verbinden, zeker omdat het symbool tegenwoordig in veel meer culturen wordt gebruikt dan alleen in de Keltische landen. Het gaat wel altijd om 3 elementen die met elkaar verbonden worden, en dat zie je in de vorm van dit symbool ook duidelijk terug. Voorbeelden van dit soort drie-eenheden zijn:
- Leven, Dood en Hergeboorte
- Vader, Zoon en Heilige Geest (Christendom)
- Verleden, Heden en Toekomst
- Geest, verstand en lichaam
- Moeder, Vader en Kind
- Kracht, Intellect en Liefde
- Schepper, Vernietiger en 'Instandhouder'
- Gedachte, Gevoel en Emotie