Previous
Next

Mala bone crème-kleurig (M27)

€ 25,00
Inclusief belasting

"Weer eens wat anders dan Hout of Steen..."

Op voorraad
Referentie 316007938823 Categorie Mala's / gebedsketting

Omschrijving

Best bijzonder, echte botten om je nek of pols dragen. Gelukkig zijn hier geen dieren voor gedood, er worden enkel botten voor gebruikt die zo gevonden zijn.

WAT IS HET?
Dit is een Mala met Kralen die van Botten zijn gemaakt, en 3 Bruine Pluimen.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - been/bot/bone
Formaat kralen - ...cm
Aantal kralen - 108
Tara productnummer - M27
Kleur, vorm en afmeting kan iets variëren. 

TOELICHTING
Een Mala is een Tibetaanse gebedsketting van 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiing.

Mala’s worden vaak gebruikt om mantra’s te tellen tijdens een meditatie. Een mantra is een herhaald woord of geluid dat je tijdens het mediteren helpt bij je concentratie. Om tijdens een meditatie je mantra’s te tellen, drapeer je de Mala over je middelvinger of ringvinger (liever niet over je wijsvinger, want deze staat voor het ego). Nadat je een mantra hebt gereciteerd, gebruik je je duim om één kraal door te schuiven.

De eerste kraal die je bij een meditatie gebruikt, is altijd de kraal links van de moederkraal. Het hele proces van rondgaan langs de Mala en het opnieuw bereiken van de moederkraal betekent ‘tijd nemen voor reflectie’. De Moederkraal bevat meestal een kwastje, touwtje of veertje, of is groter dan de andere kralen. Zo kan je deze altijd herkennen!

Buiten meditaties om, kan de mala als sieraad gedragen worden. 

De kralen van deze mala zijn van botten gemaakt. Dit bot is gevonden van al dode Yak; de dieren zijn hiervoor dus niet gedood, maar door natuurlijke oorzaken om het leven gekomen! De Jak of Yak is een rundersoort die veel voorkomt in Centraal Azië.