Previous
Next

Mala met hematiet (M5)

€ 24,00
Inclusief belasting

"De Hematiet versterkt Aarding en Harmonie"

Op voorraad
Referentie 8719075395561 Categorie Mala's / gebedsketting

Omschrijving

Maak je meditatie nog fijner met deze prachtige mala van hematiet!

WAT IS HET?
Dit is een Mala met 108 Kralen van AA-Kwaliteit (hele goede kwaliteit) Hematiet.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - hematiet
Formaat kralen - 0,7cm
Aantal kralen - 108 
Gewicht - ca. 150 gram
Tara productnummer - M5/2311
Kleur, vorm en afmeting kan iets variëren. 

TOELICHTING
Een Mala is een Tibetaanse gebedsketting van 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiing.

Mala’s worden vaak gebruikt om mantra’s te tellen tijdens een meditatie. Een mantra is een herhaald woord of geluid dat je tijdens het mediteren helpt bij je concentratie. Om tijdens een meditatie je mantra’s te tellen, drapeer je de Mala over je middelvinger of ringvinger (liever niet over je wijsvinger, want deze staat voor het ego). Nadat je een mantra hebt gereciteerd, gebruik je je duim om één kraal door te schuiven.

De eerste kraal die je bij een meditatie gebruikt, is altijd de kraal links van de moederkraal. Het hele proces van rondgaan langs de Mala en het opnieuw bereiken van de moederkraal betekent ‘tijd nemen voor reflectie’. De Moederkraal bevat meestal een kwastje, touwtje of veertje, of is groter dan de andere kralen. Zo kan je deze altijd herkennen!

Buiten meditaties om, kan de mala als sieraad gedragen worden. 

Hematiet. is een relatief zware, grijze steen met een bijzondere glans en een heel hoog metaalgehalte. De steen werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.

Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.