Previous
Next

Hanger Pyriet

€ 5,00
Inclusief belasting

"Dwazengoud?"

Op voorraad
Referentie 955831492920 Categorie Edelsteen hangertjes

Omschrijving

Tijdens de goudkoorts werden wel eens stukjes Pyriet gevonden en aangezien voor echt goud. Maar vervolgens bleek dan dat de goudzoeker zich had vergist en iets relatief waardeloos had meegenomen. Daarom wordt dit steentje Dwazengoud of Fool's Gold genoemd.

Deze stukjes Pyriet zijn met zorg uitgekozen om de mooiste Hangertjes mee te maken. De Steentjes worden getrommeld, waardoor ze wel glad worden, maar niet allemaal per stuk geslepen hoeven te worden (trommelen kan met een heleboel stenen tegelijk). Zo hebben ze ook allemaal een unieke vorm!

WAT IS HET?
Dit is een getrommeld stukje Pyriet aan een zilverkleurig oogje

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger - pyriet
Materiaal oogje - metaal (let op! géén zilver)
Lengte inclusief oogje - ongeveer 2 cm
Kleur, vorm en afmeting kan iets variëren. 

TOELICHTING
Deze hanger is van een echte steen gemaakt en daardoor is elke hanger uniek! Het kan ook voorkomen dat er soms barstjes zichtbaar zijn of dat er een stukje afgebroken lijkt te zijn, maar dit hoort erbij. Het blijft ten slotte een natuurproduct! De hanger past mooi om een zilveren kettinkje, maar voor een wat stoerdere look kan hij ook aan een leren koordje. Heel soms kan het voorkomen dat het steentje van het oogje valt. De lijm waarmee ze vastzitten kan niet goed tegen water, dus je kan dit voorkomen door je hangertje niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Gebeurt het nou toch een keer, dan mag je het steentje altijd in onze winkel langsbrengen. Wij lijmen hem dan gratis weer voor je vast! (Dan moet hij wel 24 uur bij ons achterblijven zodat hij goed kan drogen)

Pyriet lijkt soms een beetje op goud, daarom wordt het ook wel Fool's Gold (Dwazengoud) genoemd. De kristalstructuur is heel bijzonder; soms ontstaat Pyriet in de vorm van perfecte kubussen! 

Pyriet is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Pyriet stimuleert de werking van de lever, helpt bij doorbloedingsstoornissen (bv. spataderen) en bevordert de vorming van rode bloedlichaampjes. Pyriet zonnen hebben een sterke pijnstillende en krampopheffende werking (bijvoorbeeld bij menstruatieklachten).