Previous
Next

Hanger Barnsteen

€ 7,50
Inclusief belasting

"Een Stukje Geschiedenis"

Op voorraad
Referentie 801963311786 Categorie Edelsteen hangertjes

Omschrijving

Miljoenen jaren geleden was dit nog hars van een dennenboom, en nu is het een bijzonder sieraad!

Deze stukjes Barnsteen (Amber) zijn met zorg uitgekozen om de mooiste Hangertjes mee te maken. De stukjes barnsteen worden getrommeld, waardoor ze wel glad worden, maar niet allemaal per stuk geslepen hoeven te worden (trommelen kan met een heleboel stenen tegelijk). Zo hebben ze ook allemaal een unieke vorm!

WAT IS HET?
Dit is een getrommeld stukje Barnsteen aan een Zilverkleurig Oogje

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger - barnsteen
Materiaal oogje - metaal (let op! géén zilver)
Lengte inclusief oogje - ongeveer 2 cm
Kleur, vorm en afmeting kan iets variëren. 

TOELICHTING
Deze hanger is van echte stukjes versteende hars gemaakt en daardoor is elke hanger uniek! Het kan ook voorkomen dat er soms barstjes zichtbaar zijn of dat er een stukje afgebroken lijkt te zijn, maar dit hoort erbij. Het blijft ten slotte een natuurproduct! De hanger past mooi om een zilveren kettinkje, maar voor een wat stoerdere look kan hij ook aan een leren koordje. Heel soms kan het voorkomen dat het steentje van het oogje valt. De lijm waarmee ze vastzitten kan niet goed tegen water, dus je kan dit voorkomen door je hangertje niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Gebeurt het nou toch een keer, dan mag je het steentje altijd in onze winkel langsbrengen. Wij lijmen hem dan gratis weer voor je vast! (Dan moet hij wel 24 uur bij ons achterblijven zodat hij goed kan drogen)

Barnsteen, ook wel Amber genoemd, is een gefossiliseerd, verhard (versteend) dennenhars van tussen de 100 en 3 miljoen jaar oud. Soms zitten er zelfs nog diertjes (zoals vliegen of muggen) of planten in gevangen. Zulke stukjes zijn vaak erg veel geld waard, dus die zal je niet snel in onze hangertjes ontdekken. Barnsteen wordt steeds zeldzamer, vandaar dat de prijs van deze 'steentjes' in de afgelopen jaren flink is gestegen.

Barnsteen is een krachtige reinigende steen (zowel fysiek als energetisch) die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie en suïcidaliteit. Fysiek kan barnsteen helpen bij klachten van de maag, darmen, milt, nieren, keel en galblaas. Het vermindert gewrichtsklachten en versterkt de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Het verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen (daarom worden er ook baby-armbandjes verkocht met barnsteen erin).