Previous
Next

Zorgensteen Rozekwarts

€ 3,50
Inclusief belasting

Zorgenstenen zijn gladde, gepolijste stenen, die gebruikt worden om stress te verminderen en angst te temperen. Ze komen meestal in een ovale vorm met een duimindruk.

Door even kort contact te maken met je steen wordt je er aan herinnerd dat je er niet alleen voor staat! De energie van de steen geeft je kracht. 

Op voorraad
Referentie 2280658933143 Categorie Zorgenstenen

Omschrijving

Hoe te gebruiken
Houd een zorgensteen tussen wijsvinger en duim en beweeg je duim zachtjes heen en weer over de steen. Deze handeling waarbij je je duim heen en weer beweegt over de steen, stimuleert de handzenuwen die stress verminderen. Het is een natuurlijk hulpmiddel voor kalmering, de eenvoudigste vorm van een natuurlijk 'medicijn'.

Geschiedenis
Het gebruik van zorgstenen is al eeuwenoud. Er zijn meldingen uit het oude Tibet, Griekenland, Ierland en van vele oorspronkelijke volkeren uit Noord- en Zuid-Amerika. De oude Grieken gebruikten vooral steentjes die ontstonden door klotsend zeewater. Inheemse Amerikaanse volkeren hadden de gewoonte om hun zorgenstenen door te geven aan de jongere generatie, waardoor een gevoel van verbondenheid behouden bleef.