Previous
Next

Lotus sfeerlicht lila

€ 10,99
Inclusief belasting

"Voel de Warmte"

Op voorraad
Referentie 8719172836448 Categorie Sfeerlichten en kaarsenhouders

Omschrijving

Voel de Warmte met deze prachtige lotus. Door de verschillende kleuren creëer je een heerlijk warm gevoel in je ruimte.

WAT IS HET?
Een lotus sfeerlicht, beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal – Capiz schelpen
Diameter – 13,5 cm
Tara product nummer - 12082
Kleur – lila met gouden rand

TOELICHTING
Deze prachtige lotus sfeerlicht geeft fijn warm licht. De lotus is gemaakt van Capiz schelpen, deze schelpen komen uit de Filipijnen. Ze heten Capiz schelpen omdat ze oorspronkelijk gevangen werden uit ondiepe wateren bij de stad Capiz. Als je de schelpen helemaal goed schoonmaakt zijn ze doorzichtig. Bij onze sfeerlichten zijn de schelpen in de mooiste kleuren geschilderd, dit geeft een prachtig licht als je er een kaarsje in brand. Je kan hier een theelichtje in doen, maar let wel op dat je er geen 'gewone' kaarsen zonder cupje in doet: de was van de kaars kan dan versmolten raken met de lotus

De lotus is misschien wel een van de mooiste symbolen die onze winkel kentNaast het feit dat een lotusbloem prachtig is om te zienheeft hij binnen het boeddhisme ook een hele belangrijke betekenis. De lotus groeit namelijk uit de modderwaardoor je zou verwachten dat het ook een modderig bloempje zou zijn.. Maar de lotus is juist prachtig licht en helder van kleur! Binnen het boeddhisme is dit een metafoor voor de verlichting, maar daarbuiten kan je het ook opvatten als "Uit wat voor achtergrond je ook komt, je kan altijd uitgroeien tot iets moois". 

De lotusbloem staat symbool voor een nieuw begin, puur- en zuiverheid, en het zelfreinigende vermogen. De lotus groeit uit de modder maar blijft toch blank van kleur, wat voor veel mensen de betekenis draagt dat er altijd mooie dingen kunnen voortkomen uit moeilijke of ‘lelijke’ achtergronden. Dit veelgebruikte symbool belichaamt binnen het boeddhisme het idee dat mensen moeten betrachten net zo te worden als een lotus: De modder is het menselijk bestaan, de zuivere bloem symboliseert verlichting.