Previous
Next

Lotus kaarshouder van kristal (12175)

€ 13,99
Inclusief belasting

"Zuiver en Elegant"

Op voorraad
Referentie 685206582731 Categorie Sfeerlichten en kaarsenhouders

Omschrijving

Een mooie toevoeging op onze andere lotus-sfeerlichten. De meeste daarvan worden van capiz-schelpen gemaakt, maar deze is van kristalglas. Dat geeft meteen weer een heel ander effect! 

WAT IS HET?
Een Waxinelichthouder van Kleurloos Kristalglas, in de vorm van een Lotus.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal – Glas
Afmetingen - 4.5x11 cm
Tara productnummer - 12175
Kleur – kleurloos

TOELICHTING
Deze waxinelichthouder geeft prachtig licht. Je kan hier een theelichtje in doen, maar let wel op dat je er geen 'gewone' kaarsen zonder cupje in doet: de was van de kaars kan dan versmolten raken met de lotus. 

De lotus is misschien wel een van de mooiste symbolen die onze winkel kentNaast het feit dat een lotusbloem prachtig is om te zienheeft hij binnen het boeddhisme ook een hele belangrijke betekenis. De lotus groeit namelijk uit de modderwaardoor je zou verwachten dat het ook een modderig bloempje zou zijn.. Maar de lotus is juist prachtig licht en helder van kleur! Binnen het boeddhisme is dit een metafoor voor de verlichting, maar daarbuiten kan je het ook opvatten als "Uit wat voor achtergrond je ook komt, je kan altijd uitgroeien tot iets moois". 

De lotusbloem staat symbool voor een nieuw begin, puur- en zuiverheid, en het zelfreinigende vermogen. De lotus groeit uit de modder maar blijft toch blank van kleur, wat voor veel mensen de betekenis draagt dat er altijd mooie dingen kunnen voortkomen uit moeilijke of ‘lelijke’ achtergronden. Dit veelgebruikte symbool belichaamt binnen het boeddhisme het idee dat mensen moeten betrachten net zo te worden als een lotus: De modder is het menselijk bestaan, de zuivere bloem symboliseert verlichting.