Previous
Next

Praatprikkels - kaartspel

€ 10,95
Inclusief belasting

"Wat vind Jij nou van...."

Op voorraad
Referentie 9789081971706 Categorie Kinderkaarten

Omschrijving

Wil jij echt eens een diepgaand gesprek voeren met je kinderen, maar zijn veel 'diepe' gespreksonderwerpen nog iets te hoog gegrepen? Met deze kaartenset heb je toegang tot 50 filosofische vragen die jou en je kind echt aan het denken zetten, maar die wél toegankelijk zijn!

WAT IS HET?
Een Kaartenset met 50 Filosofische Vragen voor Kinderen.

PRODUCTKENMERKEN
Soort product - kaartenbox
Leeftijdscategorie - onbekend
Aantal kaarten - 50
Instructies meegeleverd? - ja
Formaat doosje - 92 x 63 x 21 mm
Gewicht - 97 gr
Taal - Nederlands
Uitgeverij - FilosofieJuf.nl
ISBN - 9789081971706

TOELICHTING
Het is leuk en belangrijk om met kinderen te praten. Dus stel je vragen als 'hoe was het op school vandaag?' of 'wat heb je dit weekend gedaan?'. Helaas blijken deze lang niet altijd prikkelend genoeg om tot een goed gesprek te komen. Een gesprek dat echt ergens over gaat, diepgang heeft, een filosofisch gesprek bijvoorbeeld. 
Daarom zijn de Praatprikkels ontwikkeld. Praatprikkels zijn kaartjes met daarop een filosofische vraag en bieden zo een laagdrempelige manier om met te filosoferen met kinderen. Je pakt ze er zo even bij in de kring of thuis aan tafel. Je trekt een kaartje en het gesprek kan beginnen.

Elke vraag kan meerdere filosofische thema's oproepen zoals waarheid, tijd, vriendschap, identiteit, gelijkheid, vrijheid en nog veel meer. Het maakt niet uit bij welk thema het gesprek uitkomt. Elk kaartje bevat een illustratie die de vraag ondersteunt en vaak ook al aan het denken zet. Het enige wat de volwassene moet doen is de kinderen zo lang mogelijk stimuleren om verder te denken door hun antwoorden te bevragen, bijvoorbeeld met een van de vragen die op de achterkant van de kaartjes staan.