Previous
Next

New Vision Tarot- Boek - Hagen, J.

€ 17,50
Inclusief belasting

"De Achterkant van de Beroemde Rider Waite Tarotkaarten"

Op voorraad
Referentie 9789075145298 Categorie Tarotgidsen

Omschrijving

Leer werken met de New Vision Tarot en ontdek de verschillen met andere tarot-sets in dit praktische boek.

WAT IS HET?
Een Boek over de Tarot of the New Vision.

PRODUCTKENMERKEN
Soort product - boek
Vorm - paperback
Formaat - 216 x 140 x 16
Gewicht - 250 gr
Publicatiedatum - 18-10-2013
Uitgeverij - Schors
ISBN - 9789075145298

TOELICHTING
Tarot wordt al honderden jaren gebruikt om jezelf beter te leren kennen, de wereld beter te leren begrijpen, inzicht te krijgen in zaken die onduidelijk of ongrijpbaar zijn, en zelfs in zekere zin de toekomst te voorspellen! Er zijn in de loop der tijd allerlei verschillende tarot-sets gemaakt. In principe werken die allemaal op dezelfde manier, maar een deel van de betekenis van de kaarten komt voort uit de individuele afbeeldingen. Wat is er op een kaart te zien? Waar staan die beelden symbool voor? En dat is bij elke set weer anders. Het belangrijkste is hierbij dat je een kaartenset uitzoekt waarvan jij de afbeeldingen aansprekend vindt. Je kan het beste werken met afbeeldingen waar je graag naar kijkt! Iedereen heeft weer een persoonlijke voorkeur, en er is geen 'goede' of 'foute' keuze. 

In principe zit er bij elke tarot-set een klein boekje verpakt met een uitleg over de kaarten en hoe je ze kan gebruiken. Als je op zoek bent naar méér uitleg, kan je altijd even bij onze tarot boeken kijken. Let er dan wel op dat de meeste boeken specifiek betrekking hebben op bepaalde kaartensets, zoals de Rider Waite of Marseille. Die uitleg is dus niet altijd toepasbaar op andere sets! Heb je hier nou nog vragen over? Je mag ons altijd even bellen of mailen, dan denken wij met je mee!

Zonder twijfel zijn de Rider Waite Tarot Kaarten wereldwijd het meest populair. Dit is één van de oudste tarotsets ter wereld (voor het eerst uitgegeven in 1910) en vandaar dat deze set ook vaak als 'standaard' gezien wordt. Het spel werd door Pamela Colman Smith ontworpen. Edward Waite, een lid van de Golden Dawn orde, gaf hiervoor de instructies. In boeken en instructies over tarot wordt deze set vaak als voorbeeld gebruikt. De afbeeldingen worden vaak als heel 'open' ervaren en bevatten universele en duidelijke symboliek. Daarom is deze set ook bijzonder geschikt voor beginners! Wat deze set extra bijzonder maakt, is dat niet alleen de 22 Major Arcana kaarten, maar ook de 56 kaarten van de Minor Arcana illustraties bevatten. 

In dit boek worden de kaarten van de minder bekende Tarot of the New Vision naast die van de Rider-Waite Tarot gelegd. Op de eerst genoemde kaarten krijgt men een beeld van de achterkant van de afbeelding op de Rider-Waite kaarten. Op het omslag staat de Magiër uit de New Vision afgebeeld. We zien de figuur nu vanaf de achterkant en dit biedt een geheel nieuw perspectief, omdat er een aapje achter de mantel verstopt blijkt te zitten.

Een handig boek voor tarotisten om hun leggingen nauwkeuriger te verklaren. Ook mensen met een beginnende interesse in de tarot kunnen met dit boek uit de voeten; In de inleiding wordt duidelijk uitgelegd wat tarot precies is en hoe het spel in elkaar steekt. Nadat de grote en de kleine arcanakaarten zijn behandeld wordt een aantal legpatronen getoond als het Keltisch Kruis en een jaarlegging. Het geheel wordt afgesloten met het verslag van een legging die de auteur heeft gedaan voor een vriendin. De auteur is zelf tarotist. In het verleden gaf hij ook tarotlezingen bij de Tara-Boeddha Winkel. Tegenwoordig doet hij dit op andere locaties. Meer informatie over John? Bekijk dan zijn website.