Previous
Next

Lotus (8237)

€ 7,50
Inclusief belasting

"Groei als de Lotus, vanuit de Modder naar het Licht"

Op voorraad
Referentie 185085884602 Categorie Oorknopjes - symbolisch

Omschrijving

De lotus is misschien wel een van de mooiste symbolen die onze winkel kent. Naast het feit dat een lotusbloem prachtig is om te zien, heeft hij binnen het boeddhisme ook een hele belangrijke betekenis. De lotus groeit namelijk uit de modder, waardoor je zou verwachten dat het ook een modderig bloempje zou zijn.. Maar de lotus is juist prachtig licht en helder van kleur! Binnen het boeddhisme is dit een metafoor voor de verlichting, maar daarbuiten kan je het ook opvatten als "Uit wat voor achtergrond je ook komt, je kan altijd uitgroeien tot iets moois".

WAT IS HET?
Oorknopjes in de vorm van de Lotus.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger – zilver
Lengte - 5mm
Breedte - 7mm
Tara productnummer - 8237

TOELICHTING
Deze oorknopjes zijn van echt zilver, dus je kan ze altijd oppoetsen als ze wat donkerder beginnen te worden. Dan glanzen ze binnen no-time weer alsof ze gloednieuw zijn!

De lotusbloem staat symbool voor een nieuw begin, puur- en zuiverheid, en het zelfreinigende vermogen. De lotus groeit uit de modder maar blijft toch blank van kleur, wat voor veel mensen de betekenis draagt dat er altijd mooie dingen kunnen voortkomen uit moeilijke of ‘lelijke’ achtergronden. Dit veelgebruikte symbool belichaamt binnen het boeddhisme het idee dat mensen moeten betrachten net zo te worden als een lotus: De modder is het menselijk bestaan, de zuivere bloem symboliseert verlichting.