Previous
Next

Ganesha op Lotus Wit (14997)

€ 12,00
Inclusief belasting

"Ik verwijder de Obstakels van je Pad"

Op voorraad
Referentie 2000000111896 Categorie Materiaal: albast

Omschrijving

Sta je op het punt om aan iets nieuws te beginnen? Een nieuw bedrijf, verhuizing, of reis? Neem dan Ganesha mee! Deze Hindoe-god staat bekend om zijn krachten waarmee hij problemen op je pad uit de weg ruimt. 

WAT IS HET?
Een Wit Beeldje van Ganesha op een Lotus. 

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - albast (gemalen)
Lengte - 9.5 cm
Gewicht - 134 gram
Tara productnummer - 14997

TOELICHTING
Ganesha is herkenbaar aan zijn olifantenhoofd, gebroken slagtand, dikke buik en vier armen. Het is de zoon van Parvati en Shiva. Hij is de god van kennis en wijsheid, maar bijvoorbeeld ook specifiek van de letterkunde. Hij wordt aangeroepen bij de start van een reis, nieuwe onderneming of feest omdat hij alle problemen en obstakels op je pad opruimt. 

De lotus is misschien wel een van de mooiste symbolen die onze winkel kent. Naast het feit dat een lotusbloem prachtig is om te zien, heeft hij binnen het boeddhisme ook een hele belangrijke betekenis. De lotus groeit namelijk uit de modder, waardoor je zou verwachten dat het ook een modderig bloempje zou zijn.. Maar de lotus is juist prachtig licht en helder van kleur! Binnen het boeddhisme is dit een metafoor voor de verlichting, maar daarbuiten kan je het ook opvatten als "Uit wat voor achtergrond je ook komt, je kan altijd uitgroeien tot iets moois". 

De lotusbloem staat symbool voor een nieuw begin, puur- en zuiverheid, en het zelfreinigende vermogen. De lotus groeit uit de modder maar blijft toch blank van kleur, wat voor veel mensen de betekenis draagt dat er altijd mooie dingen kunnen voortkomen uit moeilijke of ‘lelijke’ achtergronden. Dit veelgebruikte symbool belichaamt binnen het boeddhisme het idee dat mensen moeten betrachten net zo te worden als een lotus: De modder is het menselijk bestaan, de zuivere bloem symboliseert verlichting.