Previous
Next

Waxinelichthouder van Himalayazout (oranje)

€ 4,99
Inclusief belasting

"Fantastische Sfeerverlichting"

Op voorraad
Referentie 330788647312 Categorie Himalayazout

Omschrijving

Ja, dit zijn echte brokken Himalaya-Zout! Er wordt een gat in geboord zodat er altijd een normaal waxinelichtje in past. Het licht dat door het oranjeroze zout heen schijnt, is ontzettend sfeervol, en het zout werkt ook nog eens reinigend in huis! 

WAT IS HET?
Een Waxinelichthouder van puur Himalaya-Zout. Waxinelichtje niet inbegrepen.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - zout
Formaat - meestal tussen de 10 en 15 cm
Kleur, vorm en afmeting kan iets variëren. 

TOELICHTING
Dit is een echte zoutsteen en daardoor is elk exemplaar uniek. Het kan voorkomen dat er soms barstjes zichtbaar zijn of dat er een stukje afgebroken lijkt te zijn, maar dit hoort erbij. Het blijft ten slotte een natuurproduct!

Behalve dat deze zoutstenen een werkelijk prachtig zijn, werken ze ook vitaliserend. Hoe wij ons voelen hangt volgens wetenschappers af van het aantal positieve en negatieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook, en elektrische apparatuur, kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Dit kan worden tegengegaan door een hoge concentratie aan negatieve ionen, deze zijn o.a. aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook in dit soort zoutkristallen. Zoutsteen zuivert de lucht als het ware van positief geladen ionen. Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes.

Zoutsteen trekt van nature water aan. Daarom moeten deze stenen nooit buiten, of in zeer vochtige ruimten worden gezet. Je kunt zoutsteen het beste schoonmaken door met een borsteltje het stof eraf te vegen. Ook kan het soms gebeuren dat er toch een klein beetje vocht ontstaat rondom je zoutsteen en dat hij hierdoor een piepklein beetje lijkt te 'smelten'. Dit kan gelukkig helemaal geen kwaad, en is slechts een teken dat de luchtvochtigheid in die ruimte vrij hoog is. Gewoon even opnemen met een droog doekje, en dan is er niets meer aan de hand!