Previous
Next

Davidster met Zilverenbewerking (A82)

€ 12,50
Inclusief belasting

"Volmaaktheid en Gezondheid"

Op voorraad
Referentie 304028672252 Categorie Hangers - symbolisch

Omschrijving

Veel mensen zullen dit teken herkennen als symbool vanuit het jodendom. Het symbool is er heel belangrijk, en staat voor volmaaktheid en gezondheid, maar symboliseert bijvoorbeeld ook de balans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid.

WAT IS HET?
Een Zilveren Hangertje in de vorm van een Davidster.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal hanger - zilver
Lengte inclusief oogje - 24mm
Breedte - 16mm
Tara productnummer - 30734

TOELICHTING
Dit hangertje is van echt zilver, dus je kan hem altijd oppoetsen als hij wat donkerder begint te worden. Dan glanst hij binnen no-time weer alsof hij gloednieuw is! Het hangertje staat erg mooi aan een zilveren kettinkje en is ook te combineren met andere hangertjes. Heb je liever een wat stoerdere look? Dan kan je hem bijvoorbeeld aan een leren koordje dragen.

De davidster -ook wel jodenster genoemd, in het Hebreeuws "mageen David"- is een hexagram (zeshoek), bestaande uit twee over elkaar gelegde gelijkzijdige driehoeken. De ene driehoek symboliseert mannelijkheid en de andere vrouwelijkheid. In dit symbool zijn die twee met elkaar in balans. Dit is vanouds een magische figuur, die in één beweging kan worden getrokken zonder de pen van het papier op te lichten. Hiermee worden volgens Joodse begrippen volmaaktheid en gezondheid gesymboliseerd.