Handgeweven meditatiekussen met patroon

€ 47,00
Inclusief belasting

Deze prachtige meditatiekussens worden volledig fair trade en met de hand geproduceerd in Nepal. Door de vulling van vormvaste boekweitdopjes kan je langdurig comfortabel op het kussen zitten, zonder je ruggengraat te overbelasten.

Op voorraad
Referentie 9863271784311 Categorie Meditatiekussens

Omschrijving

In alle rust mediteren…

Dit is niet alleen een heerlijk kussen voor allerlei soorten yoga en meditatie, maar hij is ook ontzettend leuk als poefje voor in huis!

Handgemaakt

Bij de productie van de poefjes zijn verschillende ateliers uit Nepal betrokken, voornamelijk gerund door vrouwen. Deze meditatiekussens worden fairtrade en volledig met de hand gemaakt. Zo wordt de buitenhoes bijvoorbeeld met de hand gesponnen én geweven. Hieronder kan je nog wat meer lezen over het volledige productieproces van deze kussens.

Eerst wordt de stof gemaakt. Deze is helemaal met de hand geweven in een atelier in Bhaktapur, één van de oude koningssteden in de Kathmandu vallei, Nepal. De handgesponnen inslagdraden worden op klossen gewikkeld en in een schietspoel gezet. Vervolgens wordt er op een weefgetouw stof van geweven. De stoffen gaan naar een naaiatelier waar de patroondelen geknipt worden. De stof aan de bovenzijde is geweven in een diamant-patroon. Dit effect wordt bereikt tijdens het weven door middel van pedalen die de kettingdraden op een dusdanige wijze omhoog trekken dat er een patroon ontstaat. Foto’s van dit proces zijn hier in te kijken.

Het ambachtelijke werk wat voorheen vooral door mannen gedaan werd, wordt in deze drie ateliers door vrouwen gedaan. Zo kunnen zij in hun eigen levensonderhoud voorzien. In het naaiatelier werken ook een groot aantal dove vrouwen die moeilijk een baan konden vinden. De vrouwen zijn allemaal in de ateliers opgeleid en kunnen doorgroeien in hun ambacht door steeds meer vaardigheden te leren.

De kussens worden na aankomst in Nederland met boekweitdoppen gevuld bij een reïntegratiebedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden.

Comfort

Meditatiekussens worden op allerlei verschillende manieren gebruikt. Of je hem nou wekelijks meeneemt naar je meditatiecursus of juist liever eentje op een vaste, mooie plek in huis neerlegt, het belangrijkste is natuurlijk dat je er lekker op zit. Zeker voor langere meditaties is comfort essentieel.

De buitenhoezen van onze meditatiekussens hebben een standaardhoogte van ongeveer 15 cm, wat voor de meeste mensen een goede maat is. Het binnenkussen met rits is gevuld met vormvaste boekweitdoppen. De doppen geven optimale ondersteuning aan de wervelkolom en zijn door hun unieke vorm vochtregulerend en aardend.  Door wat meer vulling toe te voegen of juist een beetje weg te halen, kan je de hoogte van je kussen nog iets aanpassen. Met de stevige greep draag je het kussen gemakkelijk met je mee.