Previous
Next

Mala met rudraksha en citrien (M35)

€ 23,99
Inclusief belasting

"De Tranen van Shiva"

Op voorraad
Referentie 814408407701 Categorie Mala's / gebedsketting

Omschrijving

Rudraksha zaadjes worden soms de Tranen van Shiva genoemd, omdat het verhaal gaat dat ze voort zijn gekomen uit Shiva's tranen van ontroering tijdens één van zijn meditaties.

WAT IS HET?
Dit is een Mala met Rudraksha Kralen en een Rood Kwastje.

PRODUCTKENMERKEN
Materiaal - rudraksha en citrien
Formaat kralen - ...cm
Aantal kralen - 108
Tara productnummer - M35
Kleur, vorm en afmeting kan iets variëren. 

TOELICHTING
Een Mala is een Tibetaanse gebedsketting van 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiing.

Mala’s worden vaak gebruikt om mantra’s te tellen tijdens een meditatie. Een mantra is een herhaald woord of geluid dat je tijdens het mediteren helpt bij je concentratie. Om tijdens een meditatie je mantra’s te tellen, drapeer je de Mala over je middelvinger of ringvinger (liever niet over je wijsvinger, want deze staat voor het ego). Nadat je een mantra hebt gereciteerd, gebruik je je duim om één kraal door te schuiven.

De eerste kraal die je bij een meditatie gebruikt, is altijd de kraal links van de moederkraal. Het hele proces van rondgaan langs de Mala en het opnieuw bereiken van de moederkraal betekent ‘tijd nemen voor reflectie’. De Moederkraal bevat meestal een kwastje, touwtje of veertje, of is groter dan de andere kralen. Zo kan je deze altijd herkennen!

Buiten meditaties om, kan de mala als sieraad gedragen worden. 

Rudraksha kralen zijn rode zaadjes uit de blauwe bessen van de elaeocarpus ganitrus boom. In hindoeïstische mythologie worden ze geassocieerd met de god Shiva en zijn liefde voor de wereld. Het verhaal gaat namelijk dat Shiva tijdens één van zijn meditaties zó vol raakte van compassie, dat hij begon te huilen. Zijn tranen vielen vervolgens op de aarde, waaruit een nieuw soort bomen begon te groeien. Hij noemde ze rudraksha, naar ‘Rudra’ (een naam voor Shiva) en ‘aksha’, oog of traan. De Rudraksha kralen betekenis is dus letterlijk ‘tranen van Shiva’, maar op een dieper niveau laat het besje zien wat er kan ontstaan uit oprechte ontroering!

Citrien is geelachtig tot oranjebruin en doorschijnend. Het is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.